skip to Main Content
Tips Om Je Gevoel Van Eigenwaarde Te Versterken!

Tips om je gevoel van eigenwaarde te versterken!

Tips om je gevoel van eigenwaarde te versterken!

Heb jezelf onder controle:Wees niet kritisch op jezelf in vergelijking met de mensen om je heen. Het kan enorm helpen om je onzekerheden te delen met vertrouwde mensen in je omgeving maar niet iedereen hoeft dit te weten! Behandel jezelf ook niet te streng, maak bijvoorbeeld een lijstje met de positieve eigenschappen en kwaliteiten die jij bezit en geloof erin!

Stop met klagen!:

Echt waar, je bent niet de enige op de wereld die problemen heeft waar je mee worstelt! Door een negatieve instelling en benadering kun je jezelf isoleren van anderen en loop je oplossingen voor je problemen mis! Probeer overal het positieve van in te zien, hoe moeilijk dat ook kan zijn! Door een positieve instelling is het makkelijker om je gevoel van eigenwaarde te herstellen.

Leer te ontspannen

Gun jezelf elke dag wat tijd om te relaxen, iedereen heeft dit nodig ook al is het maar een paar minuten! Geef je geest de tijd om even tot rust te komen!

Stimuleer je moraal!

Trakteer jezelf af en toe is op een verrassing of cadeau, helemaal wanneer je een grote en belangrijk stap hebt genomen of een probleem hebt opgelost! Geloof ons maar: het helpt als is het maar een lekker patatje of een drankje in een leuk café!

Complimenteer jezelf!

Wanneer je een opdracht of taak met goed resultaat hebt volbracht is het een enorme boost voor je eigenwaarde om jezelf te complimenteren! Deel het bijvoorbeeld ook met familie of vrienden, wanneer zij je complimenteren is het resultaat nog groter!

Houdt de controle over zenuwen en spanning!

Wanneer je zenuwachtig of gespannen bent wordt de adrenaline door je lichaam gepompt en daardoor ben je alerter en scherp! Wanneer je dit voor je eigen bestwil weet te gebruiken kun je met een groter zelfvertrouwen communiceren en behaal je daarmee het resultaat dat jij voor ogen hebt!

Word ASSERTIEF!: Kom op voor jezelf en durft stelling te nemen tegen mensen die je proberen te domineren! Kijk hier maar eens naar de beste stap die je kunt nemen om assertief te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top