5 punten waar je op moet letten bij het kiezen van een coach

Wil jij je zelfvertrouwen vergroten? Of zoek je iemand die je kind kan helpen zijn/haar zelfvertrouwen te vergroten? En ben je niet op zoek naar een groepssetting? Dan kan het een goed idee zijn om de hulp van een coach in te schakelen. Een coach kan, in een 1-op-1 setting, jou of je kind helpen het zelfvertrouwen te vergroten. Tegenwoordig zijn er coaches in overvloed, het voordeel hiervan is dat er ook voor jou een coach is die past bij je wensen en voorkeuren. Lees hier waar je op moet letten bij het kiezen van een coach.

5 punten waar je op moet letten bij het kiezen van een coach

1. Ga op zoek naar een professional

Dit betekent dat je op zoek gaat naar iemand met de juiste papieren èn ervaring. Het nadeel van de huidige overvloed aan coaches, is dat iedereen zichzelf een coach mag noemen. Wanneer je iemand vindt die datgene biedt waar jij naar op zoek bent, zoek dan eerst uit of deze persoon over de juiste papieren en ervaring beschikt.

2. Ga op zoek naar iemand bij jou in de buurt òf kies een online coach

Woon je in het noordelijkste puntje van Nederland, ga dan niet op zoek naar iemand die in Maastricht woont. Door iemand bij jou in de buurt te zoeken, zal de stap om deze persoon te (blijven) bezoeken klein blijven. Toch iemand gevonden die helemaal bij jouw wensen past, maar eigenlijk te ver weg woont? Overweeg en overleg of online coaching een optie is.

3. Ga op zoek naar iemand die past bij je budget

Overal hangt een prijskaartje aan, zo ook aan het krijgen van coaching. Ga op zoek naar iemand die past bij jouw budget. In sommige gevallen krijg je bij je gemeente de coaching (voor een deel) vergoed, dit is afhankelijk van de voorwaarden en aangesloten partners van jouw gemeente. Neem contact op met je gemeente of huisarts voor meer informatie hierover.

4. Ga op zoek naar iemand die zich kan vinden in jouw overtuigingen

Ben jij iemand die geloofd in alternatieve vormen van coaching of vind jij rust bij je geloof in een God? Ga op zoek naar iemand die past bij jouw overtuigingen.

5. Ga op zoek naar iemand met wie het klikt

Om het optimale uit je coachingssessies te halen, is het belangrijk dat jij je coach vertrouwt, dat je je er veilig voelt en dat je een klik voelt met deze persoon. Dit punt is dan ook het allerbelangrijkste om mee te nemen tijdens jouw zoektocht naar een geschikte coach. Heb je een coach gevonden en merk je dat deze persoon niet bij je past? Geef dit dan ook eerlijk aan en ga op zoek naar iemand die wel bij je past. Dit is jouw proces en pas als jij je bij iemand op je gemak voelt, zul jij tot leren kunnen komen.

1 reactie op “5 punten waar je op moet letten bij het kiezen van een coach”

  1. Pingback: 11 oefeningen voor volwassenen om het zelfvertrouwen te vergroten - Cursus-zelfvertrouwen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *