Onzekerheid overwinnen

Ben je onzeker? Daar is niets mis mee, iedereen is wel eens onzeker. Het wordt een probleem wanneer je zo onzeker bent dat je niet meer normaal kunt functioneren in het dagelijkse leven. Maar waar komt die onzekerheid vandaan en wat kan je zelf doen om je zekerheid en zelfvertrouwen te vergroten? Hieronder lees je verschillende oplossingen die jouw gaan helpen!

Onzekerheid overwinnen

Waar heeft onzekerheid mee te maken?

Onzekerheid heeft te maken met angsten. Bijvoorbeeld de angst dat je niet goed genoeg bent of dat je er niet goed uitziet of leuk bent. Of dat je bijvoorbeeld de verkeerde keuzes maakt. En daarnaast leef je met de angst dat anderen dat ook van jou vinden. Door deze angsten verdwijnen je zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen als sneeuw voor de zon en kom je in een negatieve spiraal terecht waaruit het lastig is ontsnappen…

Cursus onzekerheid en zelfvertrouwen

Hoeveel zelfvertrouwen je hebt, hangt af van de ervaringen uit je verleden. Des te vaker je hebt ondervonden dat je iets goed kan, des te makkelijker het is om te geloven dat je dat nog een keer kan. Ook door bijvoorbeeld complimenten en steun van anderen krijg je een groot zelfvertrouwen en groeit je zelfverzekerdheid!

Hoe meer steun en complimenten je vroeger hebt gekregen, hoe meer zelfvertrouwen je hebt. Heb je veel zelfvertrouwen, dan is het veel makkelijker om aan je onzekerheid te werken. Je durft te werken aan zaken waar je onzeker over bent. Heb je weinig of geen zelfvertrouwen dan is het natuurlijk veel moeilijker om dat te realiseren. Je ziet makkelijker wat je niet kan in plaats van de mogelijkheden die je wel hebt!

Twijfel niet meer!

Wanneer je vaak onzeker bent en te weinig zelfvertrouwen hebt, dan kan je onzekerheid een chronisch probleem gaan worden. Je twijfelt niet alleen continu over keuzes die je hebt gemaakt, of over wat je wel en niet kan. Je twijfelt eigenlijk over je volledige zelfbeeld: bijvoorbeeld over wie je bent, over wie je wilt zijn en over wat je graag wilt gaan doen. De meeste gedachten over jezelf zijn dan ook nog eens vaak negatief in plaats van positief. Je hebt het idee dat je op alle punten in je leven faalt! Je bent snel teleurgesteld in jezelf of schaamt je voor wat je doet of wie je bent. Schaam je je vaak voor jezelf of ben je vaak onzeker over wat anderen van je vinden, dan kan het zijn dat je onzekerheid een sociale fobie wordt.

Onzekerheid; versla je onzekerheid! Wil je nu eindelijk van die vervelende onzekerheid af? Wil je weer sterk in je eigen schoenen staan Dan geeft onze cursus onzekerheid jou de perfecte hulpmiddelen om je onzekerheid te verslaan

Bevestiging zoeken

Om je zekerder te voelen vraag je bevestiging aan anderen. Alleen als een ander zegt dat het goed is, is het goed. Je vindt het immers moeilijk om zelf te zien wat je kwaliteiten zijn. Familie en vrienden moeten vertellen waar je goed in bent en waarom je leuk bent. Hierdoor kan je heel afhankelijk worden. Acceptatie van andere mensen wordt zo belangrijk voor je dat je compleet vergeet wie je zelf bent wat jou eigen wensen zijn. Wanneer iemand iets positiefs over jou verteld dan ben je niet in staat om ze te geloven. Je bent van mening dat er niets positiefs over jou te zeggen vat… Je weet totaal niet hoe het voelt om trots op jezelf te zijn. Doordat je veel bevestiging van andere mensen nodig hebt ben je geneigd te vergeten waar je eigen grenzen liggen!

Je stelt hogen eisen

Doordat je niet weet waar je grenzen liggen stel je al snel veel te hoge eisen aan jezelf en je wilt iedereen tevreden houden en niet teleurstellen. Eigenlijk alles wil je voor de volle 100% goed doen en als dat een keer niet lukt heb je direct het gevoel dat je een mislukkeling bent of dat je totaal gefaald hebt!

Gaat er wel iets goed dan maak je jezelf wijs dat dit stom toeval of geluk is. Wanneer je alles 100% goed wilt doen dan bestaat het gevaar dat je te perfectionistisch wordt. Ook kun je het gevoel hebben of krijgen dat andere mensen de zaken beter doen dan jij. Doordat je jezelf continu vergelijkt met anderen maakt dat je nog onzekerder van jezelf…

Overwin je onzekerheid met een cursus onzekerheid!

Onzekerheid kan alleen verdwijnen of minder worden als je een gevoel van zelfvertrouwen ontwikkeld. Het lijkt me duidelijk dat je niet zelfverzekerder wordt door jezelf continu te vergelijken met andere mensen of door bevestiging te zoeken bij anderen. Je zelfvertrouwen zal groeien als je ontdekt wie je bent, wat je wilt en waar je grenzen liggen.

Cursus onzekerheid; versla je onzekerheid! Wil je nu eindelijk van die vervelende onzekerheid af? Wil je weer sterk in je eigen schoenen staan Dan geeft onze cursus onzekerheid jou de perfecte hulpmiddelen om je onzekerheid te verslaan

Video: Cursus zelfvertrouwen

Beoordelingen cursus zelfvertrouwen

M. de Groot
@MG
Read More
Het heeft mijn leven totaal veranderd “Ik heb echt heel veel aan de cursus zelfvertrouwen gehad, het heeft mijn leven echt veranderd. Ik voel me veel zekerder bij de dingen die ik doe en ik durf ook meer dingen te doen. Het is leuk om te zien hoe mensen reageren als je een zelfverzekerde houding hebt en dat ook uitstraalt. De inhoud van de cursus is goed beschreven en deze cursus is dan ook echt aan iedereen aan te raden. Bedankt!”
Susan
@Suzan
Read More
“Wat een fijne en duidelijke cursus zeg. Na mijn zwangerschap ben ik helaas erg onzeker geworden over mezelf. Door de zelfvertrouwen cursus zit ik weer goed in mijn vel en ben ik weer tevreden met mezelf. Enorm bedankt”
Herman L.W.
@HLW
Read More
“Naast de verschillende personen waar ik een cursus van heb gehad is dit de eerste cursus die mij echt verder heeft geholpen. Het grootste voordeel vind ik dat de training online te volgen is. Dit past bij mij het beste omdat je ermee bezig kunt zijn wanneer je tijd hebt”
Previous
Next